Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Sten og fliser

​Når der skal laves en belægning, er der groft sagt 4 typer sten der kan anvendes.

1. Betonsten eller fliser

Beton er det mest almindelige valg til belægninger, der er et utal af produkter på markedet. Du kan se nogle af dem herunder.

Beton har den fordel, at de er overkommelige i pris og er nemme at arbejde med samt de har en holdbarhed på 10 – 30 år.

Nogle af de mest almindelige sten er Herregårdssten, Holmegårdssten, Klostersten, samt fliser i forskellige størrelser og former.

Ulempen ved betonsten er, at hvis de er farvede, falmer de i løbet af nogle få år. De har også en tendens til at blive sorte af alger i overfladen, især hvis de ligger i skygge. Dette kan dog afhjælpes dels med algefjernere, dels med en kost og lidt sand der fejes over belægningen evt. kombineret med lidt vand så der opnås en god skurreeffekt.

2. Granitsten

Granit er et meget anvendt produkt. Der findes enormt mange forskellege sten og fliser at vælge mellem. Bedst kendt er brosten, Chaussésten, bordursten, kantsten og fliser.

Granit har den fordel, at der er et kæmpe udvalg af sten og farver. Det er utroligt smukt og er totalt uforgængeligt. Det er de senere år blevet mere almindeligt at anvende granit til belægninger, tit i kombination med betonsten og fliser.

Ulempen ved granit er først og fremmest prisen, de koster 2 – 3 gange prisen for beton, alt afhængig af produkt. De har også en tendens til blive ret glatte, hvis de har en poleret overflade.

​3. Klinker

Klinker er et produkt, som måske er blevet lidt overset, selv om det har været anvendt i haver og anlæg siden barokhavernes tid.

Klinker er et lerprodukt, som er brændt ved meget høje temperaturer og de er således meget stærke både ved tryk og ved slid. De har en meget lang holdbarhed, helt hvor lang er svært at sige, det afhænger af slid, men 100 år er ikke urealistisk, måske mere. De findes i mange størrelser og mange farver. Klinken giver en venlig og varm udstråling og kan anvendes til rigtig mange formål.

Ulemper ved klinker er lidt svære at få øje på, men de er ret dyre og følsomme for slag fra hårde genstande som metal, der kan slås små fliger af. Klinker er klart min favorit.

4. Sandsten

Sandsten har også været brugt i hundreder af år. Du kender måske Ølandssten som brudsten. De senere år er man begyndt at se mere til disse. De fås som fliser i forskellige størrelser og farver.

De giver en varm og venlig overflade med et lidt rustikt og romantisk præg, man kan sige lidt italiensk inspireret.

Ulemper - ikke mange, de er måske ikke velegnede til at køre på med bil eller tungere køretøjer, med mindre de fås i 6 – 10 cm tykkelse.​

Du kan finde mere inspiration under Tidligere projekter.

Mangler du inspiration?​

Kontakt os allerede idag

Du er altid meget velkommen til at ​kontakte os med dine spørgsmål, uanset om du ønsker et uforpligtende tilbud, rådgivning, havedesign, ​grøn pleje, osv.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Adresse

​Anlægsgartner Krøyer Voss

Baldersvej 19
​4030 Tune​

CVR: 34260745​

Kontakt

☎ Tlf.: 44 41 41 05

✉ E-mail: morten@kroeyervoss.dk

​​

Du kan kontakte os alle hverdage mellem kl. 08:00 og kl. 15:00.​​

Anmeldelser

Vi er vurderet 4,7 / 5 stjerner ud fra mere end 16 anmeldelser på håndværker.dk

- Se udtalelser her.​

Følg os

fb youtube google

Vores Facebookside

-->