Sten og fliser

Når der skal laves en belægning, er der groft sagt 4 typer sten, der kan anvendes.

1. Betonsten eller fliser

Beton er det mest almindelige valg til belægninger. Der er et utal af produkter på markedet. Du kan se nogle af dem herunder.

Beton har den fordel, at de er overkommelige i pris og er nemme at arbejde med samt de har en holdbarhed på 10 – 30 år.

Nogle af de mest almindelige sten er Herregårdssten, Holmegårdssten, Klostersten, samt fliser i forskellige størrelser og former.

Ulempen ved betonsten er, at hvis de er farvede, falmer de i løbet af nogle få år. De har også en tendens til at blive sorte af alger i overfladen, især hvis de ligger i skygge. Dette kan dog afhjælpes dels med algefjernere, dels med en kost og lidt sand der fejes over belægningen evt. kombineret med lidt vand, så der opnås en god skureeffekt.

2. Granitsten

Granit er et meget anvendt produkt. Der findes enormt mange forskellige sten og fliser at vælge mellem. Bedst kendt er brosten, Chaussésten, bordursten, kantsten og fliser.

Granit har den fordel, at der er et kæmpe udvalg af sten og farver. Det er utroligt smukt og er totalt uforgængeligt. Det er de senere år blevet mere almindeligt at anvende granit til belægninger, tit i kombination med betonsten og fliser.

Ulempen ved granit er først og fremmest prisen, de koster 2 – 3 gange prisen for beton, alt afhængig af produkt. De har også en tendens til blive ret glatte, hvis de har en poleret overflade.

3. Klinker

Klinker er et produkt, som måske er blevet lidt overset, selv om det har været anvendt i haver og anlæg siden barokhavernes tid.

Klinker er et lerprodukt, som er brændt ved meget høje temperaturer og de er således meget stærke både ved tryk og ved slid. De har en meget lang holdbarhed, helt præcist hvor lang, er svært at sige. Det afhænger af slid, men 100 år er ikke urealistisk, måske mere. De findes i mange størrelser og mange farver. Klinken giver en venlig og varm udstråling og kan anvendes til rigtig mange formål.

Ulemper ved klinker er lidt svære at få øje på, men de er ret dyre og følsomme for slag fra hårde genstande som metal, der kan slå små flige af. Klinker er klart min favorit.

4. Sandsten

Sandsten har også været brugt i hundreder af år. Du kender måske Ølandssten som brudsten. De senere år er man begyndt at se mere til disse. De fås som fliser i forskellige størrelser og farver.

De giver en varm og venlig overflade med et lidt rustikt og romantisk præg, man kan sige lidt italiensk inspireret.

Ulemper – ikke mange, de er måske ikke velegnede til at køre på med bil eller tungere køretøjer, med mindre de fås i 6 – 10 cm tykkelse.

Du kan finde mere inspiration under Tidligere projekter.

Lyder det interessant?

Har disse projekter vakt din interesse og har du lyst til at høre mere om, hvad vi kan hjælpe dig med? Så kontakt os endelig.

Du kan bruge kontaktformularen eller kontakte os direkte på telefon og mail.

Du kan også hoppe videre og lade dig yderligere inspirere her

Skriv til os

  Vores ydelser

  Hegn

  Indkørsler

  Anlægsgartner Krøyer Voss kan etablere alle anlæg af indkørsler. Det kan være brolægning i Chaussésten eller brosten, belægningssten, fliser, blandede belægninger, permeable belægninger, græsarmering osv.

  Støttemure i haven | Anlægsgartner Krøyer Voss

  Støttemure

  Stengærde og støttemure, kan udføres i mange forskellige sten og kan være fantastisk flot i haver med niveauer, tit kombineret med trapper.

  Havebillede - Anlægsgartner 4

  Pleje af grønne områder

  Der er meget arbejde i forbindelse med at passe en have eller grønne arealer omkring sin institution eller virksomhed.

  Græsplæner

  Skal der laves en græsplæne, er der flere måder det kan gøres på. Rullegræs er en hurtig og smuk løsning.

  vand i haven

  Vand i haven

  At have vand i haven er ganske pragtfuldt, hvis det er udført korrekt. Det kan være søer, åløb, spejlbassin, vandsten, vandfald, en lille bæk, en tsukubai osv.
  terrasser

  Terrassemiljø

  Terrassemiljø og havemiljø kan give ro og fred i sjælen, når det bliver brugt. Vi har selv bygget hjørnebænke og grillborde til nogle af vores kunder. Og plantekasser der matcher omgivelserne.
  Billede af pæn have

  Anlægning af have

  Skal du ”Have” lavet ”Have” og er du på jagt efter kvalitet? Så er det os du skal kontakte. Vi udfører alle former for anlægsgartnerarbejde, og vi er eksperter til både store som små nyanlæg.
  opsætning af hegn

  Opsætning af hegn

  Skal der hegn om haven, er der mange muligheder at vælge mellem. Det vigtigste er, at det passer til huset eller bygningen. Et Raftehegn, Plankehegn, Pileflethegn, Birkerishegn, er blot nogle få muligheder.

  Belægningsarbejde

  Vores brolægger har solid erfaring med alle former for belægningsarbejde og har i løbet af årene udført brolægning for private, erhverv og offentlige institutioner rundt omkring på Sjælland, primært i området mellem Greve, Roskilde og Gentofte.
  nyetablering af haver

  Nyetablering af haver

  Vi udfører nyanlæg af have i høj kvalitet. Det har vi bl.a. vist i utallige haveprogrammer på TV2. Du kan finde eksempler på vores flotte haver under inspiration.

  terrasser

  Terrasser

  Anlægsgartner Krøyer Voss udfører alle typer brolægning til terrasser. Chaussésten, Brosten, Belægningssten, Herregårdssten, Fliser, Sandsten eller kombinationer af flere forskellige sten.

  træterrasser

  Træterrasser

  En træterrasse er en rigtig lækker terrasse at opholde sig på. Den er blødt og venlig at være på samt det er fint til bare tæer.
  havedesign af havearkitekt

  Havedesign af havearkitekt

  Drømmer du om at få etableret en helt ny have, eller ønsker du at forbedre den gamle, kan det være en god ide at få rådgivning af en havearkitekt, uanset om det er i et større eller mindre omfang.

  Havebillede - Anlægsgartner

  Grøn pleje for virksomheder og boligforeninger

  Én måde, hvorpå vi leverer grøn pleje, er ved fast pleje af et stort, grønt område som en boligforening, virksomhed, institution, park, privat have m.m. Her er der tale om en fast månedlig pris året rundt.